DIY

DIY originálne kúsky #embroideredpatches


 V regáloch medzi bižutériou som si začala nedávno všímať nášivky.  Najprv si vravím, načo sa s tým piplať, kúpim si radšej hotovú vec už s nášivkami od výroby.  Keď som hľadala peknú riflovú bundu, alebo rifle, ktoré by mali PEKNÉ nášivky tak som zmenila názor na kúpu „hotovej“ veci a chcela som si ich prispôsobiť sama. Je to veľmi jednoduché a v nasledujúcom príspevku vám ukážem ako nato. Kto je lenivý čítať, na konci príspevku je aj odkaz na video 


Čo budeme potrebovať? 👀


👉Nášivky  👉Lep na textil  👉Žehličku 👉Jeansy/Riflovku/Tenisky (čokoľvek)  👉Staré tričko  👉Štetce (voliteľné)



1. Kus oblečenia, ktoré si idete „vynášivkovať“ najprv prežehlite, aby nebolo pokrčené, nášivky budú lepšie držať. Nášivky si najprv prirovnáme k oblečeniu a nájdeme im vhodné miesto. Odlepíme si ochranný obal z nášivky, položíme na staré tričko a nanášame lepidlo priamo na nášivku. Môžeme si pomôcť štetcom pri rozotieraní.




2. Nalepené nášivky poriadne popritláčame, aby sa lepidlo dostalo všade a nášivky dobre prilepilo k látke. Následne počkáme 30 minút (podľa toho, koľko je napísané na vašom lepidle). Potom prežehlíme- je vhodné použiť pri žehlení látku, ktorú položíte na nalepené nášivky, aby zvyšky nezaschnutého lepidla nezničili žehličku. Ak sú nášivky trblietavé tak žehlite s látkou VŽDY.



3. Oblečenie si neskúšajte hneď po prežehlení, počkajte pár minút a potom skontrolujte či každá časť nášivky drží pevne a neodliepa sa. Ak sa odliepa, malým štetčekom popodsúvajte lep pod odlepené časti a postup zopakujte. A HOTOVO! Rovnakým postupom si môžete vyrobiť rifle, tenisky, tričká, košele, koženky skrátka čokoľvek.
























You Might Also Like

16 komentárov

  1. Super návod 😉 Avšak bojím sa, že s mojou nešikovnosťou by mi to nevyšlo 😅😭

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Len to treba vyskúšať :-) určite by to bolo fajn!

      Odstrániť
  2. to je krása, si velmi šikovná :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To vypadá skvěle, hlavně ty džíny! Já jsem ráda, že mám jedny džíny co mi sednou na mé dlouhatánské nohy, takže bohužel takhle experimentovat nemůžu :D

    Cosmokočka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja práveže patrím medzi detskú nízku veľkosť, takže skúšam kde sa dá :D ďakujem :)

      Odstrániť
  4. Jsi děsně šikovná a opravdu tě obdivuji. Tohle se mi moc líbí a když seženu pěkné nášivky, tak zkusím :) Moc pěkné to máš a hlavně ty kalhoty :)
    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skús trebars Bershku alebo Stradivarius tam majú rôzne druhy, za super ceny :)

      Odstrániť
  5. Super nápad, já už jsem na tyto vymoženosti stará, ale na riflích vypadá obrázek moc dobře a možná že bych do toho i šla :-) dneska je v módě povoleno naštěstí všechno :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Za vyskúšanie nič nedáš, ruže boli v balení po dvoch, takže keby sa nepodarí stále máš druhú možnosť :)

      Odstrániť
  6. skvely navod, na to ako ozivit oblecenie. :) Si sikovna.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Veľmi rád sledujem tvoj blog. Naozaj super, kreatívne nápady.. obdivujem tvoju trpezlivosť pri výrobe tých "zlepšovákov" :)

    Veľa nápadov ako si zkrášliť oblečenie i pre chalanov.

    OdpovedaťOdstrániť