Čierny DETOX #blackmask


Čierne masky sú poslednú dobu veľmi populárnou a rozoberanou témou. Tak som sa rozhodla, že si 3 vyberiem, otestujem a porovnám ich. Porovnávala som tieto masky:


1. od L’Oréal Pure Clay Detox
2. od Pilaten Black Mask
3.  od Natura Siberica Northern soap for deep facial cleansing

Čiernu masku Pure Clay od L’Oréal nájdete v každej drogérii. Stojí 9,99€ a je balená v sklenenom tégliku po 50ml. Obsahuje čierne uhlie -ktoré sa podpisuje na šedastej farbe, kaolín (druh ílu- zachytáva nečistoty a maz) a marocký íl (pre rozjasnenie a krajšiu textúru pleti). Podľa návodu masku môžete nanášať 3x do týždňa a vydrží na 10 nanesení. Mne vydržala oveľa dlhšie, keďže stačí nanášať tenkú vrstvu. Po 10 až 15 minútach na pleti zaschne a úplne stuhne . Po zaschnutí sa maska naozaj veľmi ľahko zmýva. Maska je dokonca príjemne parfumovaná jemnou vôňou🌸. Síce ja osobne uprednostňujem kozmetiku bez parfumácie, táto mi vôbec neprekážala. Táto maska narozdiel od Pilaten masky (ku ktorej sa vyjadrujem nižšie) je naozaj účinná. Pri nanášaní je šedá a postupne ako tuhne sa sfarbuje do bledulinko šedej (vtedy viete že stuhla úplne). Povyťahuje z pleti všetky nečistoty a pritom vôbec nevysušuje, ako typy takýchto masiek zvyknú. Pleť po vyčistení pôsobí naozaj čisto, rozjasnene a hladko. L’Oréal pri tomto type masky vsadil na trend tzv. multimasking, takže okrem čiernej masky „patrí“ k nej aj zelená (čistiace íly + eukalyptus = zmatnenie pleti) a červená  maska (čistiace íly + červená riasa = hladká pleť a rozjasnenie). Dávam ❤❤❤❤❤ z 5! 

Čiernu masku Pilaten som si objednávala z Notina. Maska stojí od 7-10€, predáva sa v čiernej tube po 60g. Obsahuje bambusové uhlie, grapefruit, vitamín B5, extrakt z rozmarínu, extrakt z nechtíka lekárskeho, vitamín A, vitamín E a extrakt z citrusovej kôry. Maska sa odporúča používať 2x za týždeň po dobu 15-20 minút, ale zaschne rýchlejšie. Cieľom má byť odstránenie čiernych bodiek, prekrvenie, zbavenie sa odumretých buniek a akné. Musím uznať, že táto maska sa skutočne dobre nanáša, nakoľko nesteká a rýchlo schne. Nanáša sa buď na T-zónu (čelo, nos, brada), alebo na celú tvár. Ja si zvyknem masky aplikovať po celej tvári, aby som lepšie vedela zhodnotiť výsledok. Ten ma pri tejto maske mierne sklamal. Na to, aký „boom“ vyvolala, jediný účinok z vyššie spomínaných bolo prekrvenie, ku ktorému prišlo po bolestivom strhávaní si masky. Maska nešla strhnúť jednotne, tak som si musela dodatočne strhávať zvyšky. Dávam ❤❤ z 5!

Síce ako už z názvu vidíme, MYDLO od Natura Siberica na hĺbokové čistenie pleti nie je maskou, ale rozhodla som sa ho sem napriek tomu zaradiť. Kupovala som ho cez internet priamo cez stránku http://www.naturasiberica.sk/, stojí 13€ a nájdeme ho balené v plastovom tégliku so 120ml. Obsahom balenie je aj čierna špongia, ktorou sa mydlo super nanáša 👍 Zložené je z: aktívneho uhlia-z dreva brezy, rakytníkového oleja (ktorý má za úlohu vyživiť a vzpružiť pleť),extrakt schizandry čínskej, vitamín E,P (ktoré hydratujú a regulujú obnovu buniek), ľanový olej (ktorý ma protizápalové účinky, extrakt z ostružiny morušky (vitamín C-obnova pokožky), a extrakt z brusníc (ktorý zlepšuje elasticitu pleti). Používa sa 2x za týždeň. Jeho aplikácia je vďaka špongii veľmi jednoduchá. Keďže mydlo má tuhú konzistenciu, na jeho rozpustenie použijem vodu. Namočím si hubku a mydlo a nanesiem na ňu. Hubkou si mydlo aplikujete po tvári. Najprv má takú šedastú farbu, ale keď zaschne farba je čierna. Toto mydlo má veľmi peknú vôňu🌸 (menej intenzívnejšiu ako maska od L’Oréal). Mydlo nechávam pôsobiť 5minút a následne si ho zmyjem vodou. Po čistení pleti mydlom, mám pleť neuveriteľne jemnú a čistú. Síce mydlo má aj hydratujúce účinky zvyknem si po ňom dať hydratačný krém. Dávam ❤❤❤❤ z 5!
Z ľavej strany L’Oréal Pure Clay Detox
V strede mydlo Natura Siberica
Napravo Pilaten maska 

You Might Also Like

10 komentárov

  1. Veru, čierne masky sú populárne a ja ešte žiadnu nemám, musím to napraviť! :) pekný blog, sledujem :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak dúfam že som ti trošku pomohla s výberom :-) ďakujem, sledovanie oplatím :-)

      Odstrániť
  2. Tu černou masku Pilaten jsem měla ve vzorečku a byla skvělá maximálně tak na odstranění drobných chloupků v obličeji. :-D Nic jiného mi nevytáhla.
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Maska má všelijaké účinky okrem tých čoby naozaj mala spĺňať :-D

      Odstrániť
  3. Ta od Pilaten je podle mě fakt katastrofa, akorát mi vydepilovala obličej a ani jedna černá tečka nebyla pryč, takže jedině souhlasím! Teď pokukuju po té od Loreálu, tak si ráda přečtu kladnou recenzi :)

    Cosmokočka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Loreál je super, určite sa oplatí aj cenou aj kvalitou! :-)

      Odstrániť
  4. zadnou z nich jsem nezkousela, ale tyhle cerny masky ted dost leti. asi nejakou otestuju :) a mas moc krasny fotky! to se to foti kdyz je venku konecne hezky co :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Otestuj, potom dáš recenziu ktorá sadla najviac :-) ďakujem! Slnko je najlepší "efekt" ktorý môžeme fotke dať :-)

      Odstrániť
  5. Super článek! :) Já jsem černé masky ještě nezkoušela, ale už si brousím zuby na tu od LOrealu. Četla jsem zatím samou chválu, takže asi na tom něco bude :)
    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež som ju zvažovala ale nakoniec som sa rozhodla a veľká spokojnosť! :-)

      Odstrániť